
Vam beure un Domaine Wardy, monovarietal de Syrah, del 2003 (14%), que en nas desprenia olors de fuita madura, de fruites vermelles compotades (mora i, sobre tot, grosella negra), de fruita de pinyol (prunes) i, al final, espècies (pebre negra) i un toc de canyella. En boca, era opulent, de cos, tànic i corpori, ple i rodó. A mi, sense haver-ne provat mai cap, em va “recordar” els vins millors de l’antiga Roma! Un vi fet a partir de l'antiga saviesa, que recorda aquelles terres plenes de sol i de fruita madura i les descripcions dels vins antics, també fets a la vall de la Bekaa, plens d'aromes d'espècies i, al mateix temps que tànics, rodons i suaus.
Qui vulgui mirar amb més calma aquesta empresa i els seus vins, així com la situació i productes del vall de la Bekaa (tristament famós per altres circumstàncies): www.domaine-wardy.com.
Molt interesant Joan. Els pocs vins negres que conec de la vall de Bekaa son els famosos Château Musar de Gaston Hochar, una bodega histórica del país, famosa per la seva barreja (estic intentant deixar de emprear la paraula coupaje) de Cabernet Sauvignon, Cinsault i Carinyena.
ResponEliminaUna vegada, llegint una nota de cata d’un Petrús, apareixía un descriptiu aromàtic molt típic dels bazars orientals anomenat Kasbah. Li vaig preguntar al autor de la nota en quins altres vins era típic de trovar aquest aroma i em va dir que era molt clàssic trovar-ho als vins de Musar, vinificats al estil clàssic, amb una crianza quasi-oxidativa, com els antics Igays o Riscals de Rioja. Sols ser un vi bastant brut en aromas, amb molts terciaris i animals, pero si et topes amb una botella bona, disfrutes moltíssim. El problema, com sempre, es que la bodega te certa resonància internacional i els seus vins arriven aquí en preus vora els 30 euros.
Salut.
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
ResponEliminaTeniu raó amb la paraula "coupage", jo també la faig servir sovint de forma poc curosa, i també "cupatge" com en Joan. Però sens dubte m'agrada més "barreja": deixem el "glamour" (je,je, he tingut problemes també per escriure aquesta altra)per als francesos :-)))
ResponEliminaSalutacions a tots dos.
Eduard
bon dia!
ResponEliminaSi Voleu probar un extraordinari vi del líban,crec que el trobareu molt interessant, us recomano Chateau Khoury, cultiva a 1200 m, produeixen molt poc, pero de molta qualitat, estan ubicats sobre la Vall de la Bekka l'anomenat (Mount-Lebanon).Us Recomano tots els que tenen, el Cuvee ST. Theresa i el Symphonie tenen medalles de vinalies 2007. els podeu trobar a: artesianwines.com
Una salutació
Josep
Moltes gràcies per la recomanació, Josep: no he probat mai el que comentes però sona molt i molt interessant. Amb quines varietats treballen?
ResponEliminaA veure si pot caure alguna ampolla...
Salut!
Joan