17 de febrer, 2011

El valor de la diferència

El Periódico de Catalunya estrena nova pàgina web de gastronomia i vins. La seva base, allà d'on pren la saba, és el seu suplement gastronòmic Gourmet's on, de tant en tant, em fan un forat per publicar-hi un article. El darrer ha coincidit amb aquesta estrena, i em venia de gust explicar la feliç trobada. La pàgina web és rica de continguts, amable pel lector, té un bon cercador per no perdre-s'hi i, al final, obre un petit "quiosc" on el lector podrà agafar el darrer suplement Gourmet's. "El valor de la diferència" és el que avui hi proposo (p.14).

Portada Gourmet's febrer 2011

No sé si us vindrà de gust fer aquest debat (d'altra banda, molt clarament encetat i exposat a les dues darreres introduccions de la Guia de Vins de Catalunya), però el que intento és contestar preguntes com: és possible identificar un vi català? Què és millor, potenciar el valor d'un xarel.lo, un trepat, un samsó o un picapoll (per posar uns quants noms de raïm) o intentar vendre merlot català a Europa? Quin paper hi juguen les DO? No hauríem de fer un pas endavant i potenciar el viatge gastronòmic (fins i tot sense moure'ns de casa) vinculat a les peculiaritats de la història, el receptari i els raïms de cada territori, també a Catalunya? Què hi trobem a les cartes dels restaurants de casa nostra? I els que parlem de vins, sigui quina sigui la nostra tribuna, quina actitud hem de mostrar? I els que els venen? Quan em veig viatjant, parlant, llegint, comprant contesto amb rapidesa aquestes preguntes. Jo busco un valor en la diferència, en identificar allò que és bo i peculiar de cada territori, sigui el que sigui. M'interessa menys el riesling de la Rioja, per entendre'ns, que el del Rheingau (que m'apassiona). Però no sé si tothom ho veu de la mateixa manera...

La fotografia és de Fernando Bagué. No du títol però podria dir-se "Nature morte aux sardines".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Be patient, my friend!

Kagami y Rita

Escribo este texto el domingo 12 de mayo de 2019. No sé cuándo lo publicaré (al final, ha sido el 8 de diciembre de 2025, sic) pero quiero d...